Jdi na obsah Jdi na menu

Tatér Petr Dvořák - Maxim Tattoo

fdgfdhfdhfgdhfgdhfgdhfgdhfgdhfdghdh.jpg

 Jedním z těch, kdo se v průběhu Vítání léta představí, a zároveň první, koho vám chceme přiblížit, je tatér Petr Dvořák. Už osm let se věnuje svému velkému koníčku, který je současně jeho povoláním a v Pražské ulici Plzni naproti restauraci U Salzmannů vlastní svůj salon Maxim Tattoo. Jakkoliv se to může zdát neuvěřitelné, tetovat se učil na prasečích nožičkách, které mu po plzeňských řeznictvích sháněla jeho maminka. Ta už se podle svých slov smířila s tím, že její syn po dvou letech opustil vysokou školu a začal se naplno věnovat něčemu, čemu ona sama zpočátku příliš nefandila. "Když mě po pár letech obejmul a řekl mami, já jsem tak strašně šťastnej, že dělám, co mě baví, bylo to pro mě to nejdůležitější," vzpomíná paní Dáša.

Petr, který je držitelem celé řady ocenění z domácích i mezinárodních tetovacích soutěží, se dnes věnuje tetování černobílému i barevnému, předělávání nebo opravování starých tetování, piercingu a scarifikaci, což je vyřezávání kůže do určitých tvarů. Ten, kdo zatouží po tetování přitom nemusí vybírat jen z několika tisíc návrhů, které jsou v Petrově salonu k dispozici. Tatér je totiž současně velice zdatným kreslířem a tak mu nedělá problém udělat tetovací vzor z doneseného obrázku a to včetně portrétových fotografií. 

Na Vítání léta ho uvidíte přímo při práci, pokud si budete chtít dopřát malou ozdobu, dostanete samozřejmě příležitost. Ti, kdo si vyberou některý z náročnějších motivů, si pak mohou s Petrem domluvit termín a navštívit ho osobně v jeho království jehliček a barev.

Oficiální stránky studia Maxim Tatto a desítky ukázek Petrovy práce najdete ZDE

Rozhovor s Petrem a jeho maminkou najdete ZDE

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář